Hopp til hovedinnhold

Jæren Recovery College

Nettskole

Temakveld om blant annet erfaringskonsulenter sin rolle i framtiden
«Helsepersonellkommisjonen – perspektiver og kritiske blikk.»
Denne kommisjonen har blant annet beskrevet erfaringskompetanse som en del av fremtidens kompetanse/ansatte i tjenestene.
Litteraturhuset Oslo 3. mai 2023

OPPTAK FRA TEMAKVELDEN:

Jæren Recovery College – NETTSKOLE
Under corona-nedstengingen våren 2020 ble det laget noen korte videoforedrag på 10-20 minutter.

Episode 1:
Pinocchio lever
Etter en liten introduksjon kommer et miniforedrag av Marius Veseth. Veseth er psykolog og forsker ved Universitetet i Bergen. Gjennom historien om tredukken Pinocchio, som ble levende, får Veseth frem hvor viktig personlig recovery er.

Episode 2:
Pårørende bekymret
Denne episoden er et intervju med Arnhild Ottesen fra Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse (LPP). Intervjuet ble gjort etter en artikkel hun skrev i Stavanger Aftenblad midt i Corona nedstengningen. Ottesen er særlig bekymret for personer som bor i bofellesskap eller mottar kommunale tjenester. Hva skjer når de «små tingene» i livet, som betyr mye, blir vanskelig å opprettholde?

Episode 3:
Hjernen vil ha belønning! 
I denne episoden deler Pål Berger noe av sin kunnskap om fysisk aktivitet med oss.

Episode 4:
De små ting – er de så små?
I denne episoden har vi en samtale med professor Ottar Ness. De små ting i en relasjon – kan bety mye, spesielt for at du skal føle deg møtt som et menneske og ikke som «et individ som tilhører en kategori». Larry Davidson kaller disse små «tingene» for mikro-bekreftelser. I denne episoden er dette hovedtema.